Betalsätt

Faktura (primärt betalningssätt):
När du lägger en order här på hemsidan betalar du inget förrän du fått varorna. Fakturan skickas tillsammans med din beställning och har förfallodatum +30 dagar, räknat från beställningsdagen. Vid fakturabetalning tillkommer ingen extra avgift. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer i kassan. Förutsättningar för att få handla via faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige (leverans sker endast till folkbokföringsadressen) och att du är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Vid köptillfället gör vi en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Om en kreditupplysning tas, så skickas en omfrågekopia (d v s. en kopia till dig som kund på att en kreditupplysning är gjord), i enlighet med kreditupplysningslagen (KUL). Skulle ansökan inte bli beviljad är ni välkomna att välja ett annat betalningssätt, exempelvis kontokort eller kreditkort. Fakturans betalningsvillkor är 30 dagar, om inget annat anges. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag, f.n. 60 kr, samt dröjsmålsränta med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Högsta kreditgränsen som medges är 20 000 kr både för privatpersoner och företag.

Swish:
Vi tar emot Swish, men inte som en integrerad del av e-handeln. Om du vill betala med Swish, ange det i ”Ordernoteringar” i kassan. Vi returnerar då en QR-kod (Swish har bytt certifikatleverantör och krypteringsalgoritm flera gånger, vilket ställt till det för oss).

Kortbetalning:
Vi accepterar följande kontokort i de fall där en kreditprövning inte går igenom:

– MasterCard
– Visa
– American Express
– Maestro
– V pay
– Visa Electron
– JCB
– Diners Club
– China Union Pay

Delbetalning:
Vi erbjuder även möjlighet till delbetalning i 3, 6 eller 12 månader med 0 % ränta. En uppläggningsavgift (95 kr, 195 kr eller 295 kr) och en aviavgift om 29 kr/månad tillkommer. Exempel på effektiv ränta vid köp om 10,000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 195 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer som är 10,68 %.Ett delbetalningskontrakt skickas ut separat per post efter att varorna skickats. För att handla via delbetalning måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer i kassan. Förutsättningar för att få handla via delbetalning är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige (leverans sker endast till folkbokföringsadressen) och att du är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Vid köptillfället gör vi en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Om en kreditupplysning tas så skickas en omfrågekopia (d v s. en kopia till dig som kund på att en kreditupplysning är gjord), i enlighet med kreditupplysningslagen (KUL). Skulle ansökan inte bli beviljad är ni välkomna att välja ett annat betalningssätt. Månadsfakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår en påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag, f.n. 60 kr. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Har du några frågor så kan du ringa 08-120 292 00 för närmare information. Högsta kreditgränsen som medges är 30 000 kr både för privatpersoner och företag.