Kompressorer

Våra kompressorer är oljefria och tillverkas i Europa av Italienska La Padana i San Benedetto (mellan Verona och Parma) Det finns ett stort antal kompressorer ute på den svenska marknaden och de flesta är tillverkade i Kina. De stora handelskedjorna har egna märken och samtliga är Kinesiska. Även kända varunamn som Aerfast och Senco är numera uppköpta av KYOCERA och tillverkas som sagt i Kina. Innan du köper en kompressor är det mycket viktigt att ställa sig frågan:  

Vad ska jag använda kompressor till?

En lekman klarar sig oftast med ca 130-150 liter luft per minut och med en tank på mellan 3-6 liter. Vissa arbeten och därmed verktyget, kräver dock en större mängd luft och då räcker det inte med en klen kompressor. Luftkylda, oljefria kompressorer belastningsgrad bör inte överstiga 60 %. Exempelvis bör kompressorn vila i minst 1,5 minuter efter 2 minuters kompression (här spelar lufttanken en viktig roll). Det totala kompressionstiden per dygn bör inte överstiga ca: 4 timmar.

Två andra viktiga frågor:

  • Vad verktyget kräver för luftleverans samt vilken slang Ø innerdiameter som rekommenderas? 
  • Längd mellan kompressor, eluttag & arbetsplats? En 2,5 kvadrats förlängningssladd är dyr och en 1,5 kvadrats sladd räcker inte. 

Hos oss hittar du produkter och kunnande inom tyst tryckluftsteknik, vilket säkerställer högsta kvalitet och miljömedvetenhet. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor innan du köper din kompressor. Vi kan göra bra paketpriser och vår målsättning är att tillhandahålla hög servicenivå med snabba leveranser och med garantiåtaganden långt över det normala. 

PS 1D PS 14 PS 16
PS 24 PS 224 PS 290