Kompressorer

Våra kompressorer tillverkas i Europa av Italienska La Padana i San Benedetto (mellan Verona och Parma). Det finns ett stort antal kompressorer ute på den svenska marknaden och de flesta är tillverkade i Kina. De stora handelskedjorna har egna märken och samtliga är Kinesiska. Även kända varunamn som Aerfast och Senco är numera uppköpta av KYOCERA och tillverkas även de i Kina.

Trygga köpvillkor
Vid köp av en ny La Padana kompressor har du tre års reklamationsrätt och två års garanti. Vid yrkesmässiga köp, d.v.s. köp via ett företag – är garantitiden ett år. Önskas tre problemfria år har vi även generösa leasingvillkor via IKANO BANK i de fall då en bekymmersfri vardag är ett måste, exempelvis för hantverkare.

Tre viktiga faktorer vid val av kompressor
1. Vad kräver verktygen för luftleverans?
2. Vilken slangdiameter behövs för dessa verktyg?
3. Avstånd mellan kompressor, eluttag & eller arbetsplats? En 2,5 kvadrats förlängningssladd är dyr och en 1,5 kvadrats sladd räcker inte, då elmotorn riskeras brännas. 

Vad ska du använda kompressor till?
En lekman klarar sig oftast med ca 140-160 liter luft per minut och en tankvolym på mellan tre till sex liter. Vissa arbeten och därmed verktyget, kräver dock en större mängd luft och då räcker det inte med en klen
kompressor. Luftkylda, oljefria kompressorers belastningsgrad bör inte överstiga 60 %. Exempelvis bör kompressorn vila i minst 1,5 minuter efter 2 minuters kompression. Här spelar lufttanken en viktig roll. Det totala kompressionstiden per dygn
bör inte överstiga ca: 4 timmar. Hos oss hittar du produkter och kunnande inom tyst tryckluftsteknik, vilket säkerställer högsta kvalitet och miljömedvetenhet. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor innan du köper din kompressor. Vi kan göra bra paketpriser och vår målsättning är att tillhandahålla hög servicenivå med snabba leveranser och med garantiåtaganden långt över det normala.

PS1D PS14 PS16
PS24 PS224 PS290
DOF124 DOF224 DOF450
PS490 Kommande Kommande