Köpvillkor

Varelli.se drivs av Varelli AB med organisationsnummer 556453-1696, etablerat år 1992. Alla transaktioner sker i SEK, Svenska kronor och moms ingår i alla priser. Inga avgifter förutom de som står angivna i varulistan tillkommer när du genomför ditt köp.

Vi skyddar dina personuppgifter enligt GDPR (General Data Protection Regulation). När du lägger en order på Varelli.se godkänner du att vi får lagra dina uppgifter enligt GDPR på våra system. Detta för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig som kund. Vi reserverar oss mot slutförsäljning samt eventuella prisfel som kan uppstå.

Nedanstående villkor är gällande i alla försäljningar från Varelli.se. Villkoren följer Allmänna Reklamationsnämndens riktlinjer och gäller i alla fall där inga andra skriftliga avtal ingått mellan dig som köpare och Varelli AB. Fakta lämnas med reservation för eventuella tekniska samt typografiska felaktigheter.

Frakt:
Fri frakt och fri retur, inom Sverige gäller vid beställning av samtliga analyspaket. Vid produktköp gäller fri frakt om ordersumman överstiger 400kr*. Vid produktorder under 400kr beräknas och anges fraktkostnaden i kassan innan du betalar.  Lägsta fraktkostnad är 66kr.

* För ett fåtal varor, som p.g.a. av dess hantering betraktas som farligt – debiteras en högre fraktkostnad, exempelvis vissa kemikalier (även batterisyra) som går under regelverket “Begränsad Mängd Farligt Gods” eller “Farligt Gods”. 

OBS! Att hämta din beställning, är naturligtvis gratis.

Alla beställningar skickas oftast inom 24 timmar (förutom på helger och helgdagar). När din beställning har skickats kommer du få en e-postbekräftelse med ett försändelse-iD som används för att spåra ditt paket. Om en produkt som du har beställt av någon anledning skulle vara slut i lager, kommer vi skicka ett e-postmeddelandet till dig med en ny beräknad leveransdag samt ge dig möjligheten att ändra eller avboka din beställning.

Retur regler:
• Du får returnera produkter till oss upp till 30 dagar efter att du har fått dem, för utbyte eller full återbetalning (exklusive eventuella transportkostnader).
• Produkten ska vara oanvänd och i nyskick.
• Produkten ska också lämnas tillbaka med alla original förpackningar och etiketter intakta.
• Allt tryckt och elektroniskt material (manual, CD med programvara, garanti papper m.m.) måste också returneras.

Giltiga skäl för gratis returfrakt:
• Produkten är trasig eller skadades i transporten.
• Gratis retur om du har handlat för mer än 400 kr.
• Du har fått fel produkt.
• Giltigt garanti fel.

För att returnera varor:
1. Maila oss och be om ett Retur & Garanti formulär. Fyll i formuläret med så mycket detaljer som möjligt och skicka tillbaka det till oss.
2. Vi kommer sedan, efter mottagandet av det ifyllda formuläret, kontakta dig så snart som möjligt med vidare instruktioner.

Viktigt: Skicka inte tillbaka några produkter till oss innan du har blivit kontaktad. Detta är mycket viktigt då du annars kan behöva betala onödiga avgifter.

Vid returer:
• Observera: För att vi ska kunna återbetala returnerade produkter måste de vara oanvända och i nyskick med alla original förpackningar och etiketter intakta och med alla handlingar, till exempel: manualer, garantikort m.m.
• Se till att produkterna är säkert packade för att undvika skador vid transporten tillbaka till oss.
• Tänk på att vi inte kan skicka dig en ersättningsprodukt eller återbetalning förrän den felaktiga produkten har returnerats till oss och det rapporterade felet kontrollerats.
• Det kan ta upp till 14 dagar innan återbetalningen bearbetats och krediteras till ditt kort men oftast går det mycket snabbare.

Trasiga produkter och eller emballage:
Om någon produkt som är köpt från oss visar sig vara defekt kommer vi att reparera eller byta ut den gratis. Fotografera gärna emballaget om det visar tecken på skador.

Garanti Policy:
Vi skickar all utrustning i sin originalförpackning. Manualer och garantipapper från tillverkaren medföljer om produkten skall ha sådana. Varelli garanterar alltid samma garantiperiod som tillverkaren. Under garantitiden, reparerar eller byter vi ut alla produkt så snart som möjligt efter det att vi fått dem returnerade till oss.

Betalsätt

Faktura:
När du lägger en order här på hemsidan betalar du inget förrän du fått varorna. Fakturan skickas tillsammans med din beställning och har förfallodatum +30 dagar, räknat från beställningsdagen. Vid fakturabetalning tillkommer ingen extra avgift. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer i kassan. Förutsättningar för att få handla via faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige (leverans sker endast till folkbokföringsadressen) och att du är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Vid köptillfället gör vi en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Om en kreditupplysning tas, så skickas en omfrågekopia (d v s. en kopia till dig som kund på att en kreditupplysning är gjord), i enlighet med kreditupplysningslagen (KUL). Skulle ansökan inte bli beviljad är ni välkomna att välja ett annat betalningssätt, exempelvis kontokort eller kreditkort. Fakturans betalningsvillkor är 30 dagar, om inget annat anges. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag, f.n. 60 kr, samt dröjsmålsränta med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Högsta kreditgränsen som medges är 20 000 kr både för privatpersoner och företag.

Swish:
Vi har prövat Swish Handel med stora problem. Swish har bytt certifikatleverantör och krypteringsalgoritm flera gånger, vilket ställt till det för oss. Därför väntar vi med denna tjänst tills den satt sig ordentligt hos bankerna.

Kortbetalning:
Vi accepterar följande kontokort i de fall där en kreditprövning inte går igenom:

– MasterCard
– Visa
– American Express
– Maestro
– V pay
– Visa Electron
– JCB
– Diners Club
– China Union Pay

Delbetalning:
Vi erbjuder även möjlighet till delbetalning i 3, 6 eller 12 månader med 0 % ränta. En uppläggningsavgift (95 kr, 195 kr eller 295 kr) och en aviavgift om 29 kr/månad tillkommer. Exempel på effektiv ränta vid köp om 10,000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 195 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer som är 10,68 %.Ett delbetalningskontrakt skickas ut separat per post efter att varorna skickats. För att handla via delbetalning måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer i kassan. Förutsättningar för att få handla via delbetalning är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige (leverans sker endast till folkbokföringsadressen) och att du är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Vid köptillfället gör vi en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Om en kreditupplysning tas så skickas en omfrågekopia (d v s. en kopia till dig som kund på att en kreditupplysning är gjord), i enlighet med kreditupplysningslagen (KUL). Skulle ansökan inte bli beviljad är ni välkomna att välja ett annat betalningssätt. Månadsfakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår en påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag, f.n. 60 kr. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Har du några frågor så kan du ringa 08-120 292 00 för närmare information. Högsta kreditgränsen som medges är 30 000 kr både för privatpersoner och företag.